Wiersze o chorym dziadku

Wiersz 1 - choroba dziadka

 

prosimy zostań

martwimy się

 

jeszcze żyjesz

walczysz

 

leżysz w łóżku

oddychasz ciężko

 

trudno ci mówić

ale słyszymy głos

cierpisz

 

zaśnij dziadku

tylko na chwilę

nie na wieczność

 

musisz odpocząć

 

organizm kiedyś podda się

wzniesiesz się ponad chmury

 

najgorsza jest bezradność

 

wiemy gdy choroba wygra

pozostanie modlitwa …

 

Wiersz 2 - czar uśmiechu

 

jeden uśmiech był jak zaklęcie

rzucone przez troskliwą wróżkę

zaczarował oddział radością

 

minęła obawa o najgorsze

teraz wiem że dziadek przeżyje

walczy bo ma w nas oparcie

 

nie przegra tak łatwo z chorobą

usłyszałem te słowa pełne nadziei

i mocno złapałem za rękę chorego

 

rozmawiałem z nim długo

szczęśliwym że ma takie wnuki

poczułem ulgę i spokój

 

teraz wiem że wróci do domu

zobaczy figle psotnego Sebusia*

który ucieszy się na jego widok

 

*Sebuś to moja świnka morska

 

Wiersz 3 - powrót dziadka

 

dziadku

bardzo tęskniłem

brakowało mi ciebie

 

teraz czuję radość

wróciłeś

 

patrzyłem na łóżko

widziałem jak cierpisz

leżąc w szpitalu

 

miałem smutek w sercu

w głowie żal

 

pokonasz chorobę

walczysz

 

cieszymy się

jesteś z nami

Średnia ocena: 2.3  Głosów: 3

Zaloguj się, aby ocenić

Komentarze (4)

  • Vampire Fangs 2 tygodnie temu
    Wiersze powstały na podstawie prawdziwych wydarzeń, gdy dziadek trafił do szpitala i miał operację. Teraz wszystko jest w porządku – dziadek wyzdrowiał. Emocje związane z tym wydarzeniem postanowiłem „wyzwolić” i tak stworzyłem te trzy utwory pełne emocji i mocnych przeżyć.
  • Poeta34 2 tygodnie temu
    Te wiersze są pełne emocji i siły. Wyrażają one głębokie uczucia troski, nadziei i miłości, które są uniwersalne dla doświadczenia człowieka.
  • Vampire Fangs 2 tygodnie temu
    Masz rację. Dziękuję za Twój pozytywny komentarz.
  • PontifexMaximus 2 tygodnie temu
    Owieczki! nadchodzi wasze światło wybawienia!

Napisz komentarz

Zaloguj się, aby mieć możliwość komentowania